Podobne artykuły

  • Innowacje pomogą wskoczyć gospodarce do wyższej ligi

    Kluczowym wyzwaniem był dziś zaspokojenie rosnących aspiracji społeczeństwa mierzonych poziomem dobrobytu. Potrzebna był i lepsza współpraca między nauką a biznesem - uznali uczestnicy debaty "Centralny Okręg Przemysłowy. na kierunku innowacyjnej gospodarki na Polsce", która odbyła się na Stalowej Woli z okazji 80-lecia COP.

  • Glapiński: na przyszłym roku wzrost gospodarki niższy niż na obecnym, lecz przyzwoity

    W przyszłym roku wzrost gospodarki będzie niższy niż na obecnym, lecz przyzwoity, blisko naturalnej stopy wzrostu między 3,5-4 proc. - mówił na środę na konferencji prasowej po posiedzeniu RPP prezes NBP Adam Glapiński.

  • Chcemy kupować coraz więcej mieszkań, nawet bez rządowego programu

    W półroczu 2017 r. banki udzieliły 108 tys. kredytów mieszkaniowych, tj. o 5,7 proc. więcej niż na 2016 r. Dobre wyniki wiązano na ogół z programem MdM. a może jednak słusznie?

  • Wielka Brytania namawia palaczy do przejścia na e-papierosy

    W przyszłym miesiącu na brytyjskiej telewizji widzowie zobaczą kampanię przekonującą palaczy do rzucenia palenia używając papierosów elektronicznych. Autorem spotów był rządowa agencja do spraw zdrowia publicznego.

Dodany przez Mirosław Popławski, czwartek, 23 10 2014

Smaczny obiad w dobrej cenie

Są okazje, że smaczny obiad chcemy zjeść w restauracji.

Nie musi to być żadna ważna uroczystość, czasem posiłek poza domem oznacza spotkanie z przyjaciółmi czy randkę z zoną, która już nie ma ochoty gotować. Bez względu jaki jest powód jedzenia w restauracji i czy korzysta się z tego często czy okazyjnie warto wybrać taką restaurację, która spełni oczekiwania i będzie naprawdę godna polecenia.

Można więc w tym miejscu zadać sobie pytanie jaka powinna być dobra restauracja? Jak zdecydować się na restaurację, której nie znamy, a nie chcemy zaliczyć przysłowiowej wpadki? Przede wszystkim warto wybrać takie miejsce, gdzie na parkingu stoją samochody, a w środku są ludzie i to najlepiej miejscowi- czyli tacy, którzy to miejsce znają. Jeśli odwiedzi się nieuczęszczany lokal, to fakt jedzenie będzie podane szybko, ale o jego jakości już można dyskutować. Wybierając restaurację ważne jest aby pamiętać o następujących czynnikach, które składają się na całość:

1.    Podstawą jest dobry i smaczny posiłek! O tym muszą pamiętać właściciele i cały personel. Przygotowane posiłki muszą być świeże, urozmaicone, tak by każdy mógł znaleźć coś dla siebie, jak również elegancko podane.
2.    Bogata karta dań świadczy o otwartości na klienta, choć warto również skorzystać z usług restauracji, która ma określony profil i specjalizuje się w daniach danego gatunku np. kuchnia włoska, polska czy chińska.

3.    Nie można zapominać, że również bogata powinna być karta napojów czy trunków, szczególnie gdy w danym miejscu chce się spędzić wieczór w miłym towarzystwie.

4.    Również styl i urządzenie lokalu ma znaczenie, przecież nikt nie chce jeść nawet najsmaczniejszego obiadu  obskurnym miejscu, przy brudnym obrusie. Ważne są również komfort i wygoda.

5.    Nie mniej ważna jest miła i przyjazna atmosfera jaka panuje w lokalu. Uprzejmy i pomocny personel zachęca do spędzenia czasu w danym miejscu.

6.    Różnorodność  oferty- powinno to być miejsce gdzie można zjeść obiad, ale i urządzić uroczystość rodziną. Na pewno dobrze widziane są propozycje jak wieczorki tematyczne czy zabawy taneczne.

Fotorelacja

restauracja
catering
żywienie